Unde se află insula cu o singură locuitoare

Unde se află insula cu o singură locuitoare

Kim Sin-yeol, o vaduvă în vîrstă de 81 de ani, este singura locuitoare a unei insule îndelung disputate de Coreea de Sud si Japonia.


În 1991, Kim Jn-yeol şi soţul ei au decis să se mute pe insula Dokdo. Administrată în prezent de Seoul, insula este situată în Marea de Est, potrivit Coreei de Sud. Japonia, în schimb, numeşte aceeaşi insulă Takeshima şi susţine că este înconjurată de apele Mării Japoniei. 


Ani la rând, cei doi au fost singurii rezidenţi permanenţi. Alte persoane, cum ar fi poliţişti şi turişti, veneau şi plecau periodic de pe insulă, scrie CNN. Kim a lucrat ca scafandru până în 2017, când i s-a agravat starea de sănătate, iar de la decesul soţului său, Kim Sung-do, când acesta avea 81 de ani, ea a rămas unica locuitoare a insuliţei.


Din cauza condiţiilor meteorologice, uneori insula e separată de restul lumii săptămâni la rând. Chiar şi aşa, femeia de 81 de ani nu intenţionează să se mute din casa sa. „Spune că e relaxantă viaţa în Dokdo. Se simte liniştită când este acolo”, a declarat ginerele ei, Kim Kyung-chul.


În prezent, Kim Sin-yeol trăieşte trăieşte cu fiica sa Kim Jin-hee în Pohang, oraş situat pe coasta de sud-est a ţării, până în aprilie, când se încheie renovările la locuinţa sa. Şi alte persoane sunt interesate să se mute pe insula Dokdo, însă autorităţile locale spun că nu plănuiesc să încurajeze oamenii să devină rezidenţi permanenţi.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load