Una dintre maşinile lui James Bond va fi scoasă la licitaţie

Una dintre maşinile lui James Bond va fi scoasă la licitaţie

Una dintre vestitele maşini ale lui James Bond va fi scoasă la licitaţie. Cel care va dori să o cumpere trebuie să scoată din buzunare între 4 şi 6 milioane de dolari, valoarea estimată pentru o astfel de piesă de colecţie.


Celebra casă Sotheby pregăteşte luna aceasta o licitaţie specială, în timpul căreia atracţia principală este maşina agentului 007. Organizatorii consideră că este unul dintre cele mai faimoase automobile din istorie.


Barney Ruprecht, reprezentant casa de licitaţii: „Avem o maşină Aston Martin DB5 din anul 1965, pe care am văzut-o în filmele “Goldfinger” şi “Thunderball”. Această maşină a fost prima de acest gen folosită în efectele speciale din lumea automobilelor, fiind primul produs asociat cu franciza James Bond”.


Cum un agent ca James Bond avea nevoie de o maşină cu funcţii speciale pentru a prinde infractorii, producătorii au dat frîu liber imaginaţiei. Torpedoul ascunde în secret un telefon, autoturismul îşi poate schimba plăcuţa de înmatriculare de mai multe ori pentru a-şi pierde urma, iar în locul farurilor îşi fac apariţia două arme gata să le vină de hac celor care i-au pus gînd rău agentului 007. Mai mult, ca o extra protecţie, din portbagajul maşinii iese un scut anti-glonţ.


Barney Ruprecht, reprezentant casa de licitaţii: ”Gadgeturile variază de la o mitralieră de calibru 30, favoritul mulțimii - scaunul cu ejectabil, aruncă ulei în spatele maşinii, are un pistol de bătut cuie, numere de înmatriculare rotative. În total sînt 13 gadgeturi complet funcționale pe această mașină. Au făcut patru mașini pentru aceste filme, trei supravieţuiesc şi azi. Aceasta este singura care are gadgeturi complet funcționale, originale, care încă funcționează”.


Reprezentanţii casei de licitaţii spun că maşina a avut trei proprietari privaţi în ultimii 50 de ani. Cine va fi următorul, vom afla pe 15 august, atunci cînd va avea loc excentrica licitaţie.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load