Un vulcan cîndva inactiv a erupt iar în Indonezia: Coloană uriașă de cenușă

 Un vulcan cîndva inactiv a erupt iar în Indonezia: Coloană uriașă de cenușă

Autorităţile indoneziene au avertizat luni cu privire la posibilitatea producerii unor noi erupţii ale unui vulcan activ de pe insula Sumatra după ce acesta a expulzat recent o uriaşă coloană de cenuşă, eveniment ce a provocat panică în rîndul locuitorilor din zonă, relatează Reuters.

Muntele Sinabung, care a înregistrat un vîrf al activităţii vulcanice după anul 2010, a înregistrat duminică o erupţie care a durat circa nouă minute şi în urma căreia norii de cenuşă au ajuns pînă la şapte kilometri înălţime, potrivit Agerpres.

Deşi nu au fost raportate victime, autorităţile care monitorizează activitatea vulcanului au avertizat cu privire la posibilitatea producerii unor noi erupţii.

''După erupţie, de la miezul nopţii pînă la ora 6:00, au existat cîteva replici'', a declarat Willy, om de ştiinţă la punctul de observare Sinabung care, la fel ca în cazul multor indonezieni, foloseşte un singur nume.

Nivelul de alertă în cazul vulcanului Sinabung a fost menţinut, autorităţile recomandînd locuitorilor să utilizeze măşti de protecţie şi să rămînă în interior pentru a se proteja de cenuşa vulcanică.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load