COVID-19 în MOLDOVA

Un vietnamez nu s-a mai tuns de aproape 80 de ani (VIDEO)

Un vietnamez nu s-a mai tuns de aproape 80 de ani (VIDEO)

Deşi perioada de izolare la domiciliu impusă de pandemia de coronavirus a determinat mulţi bărbaţi din diferite locuri ale globului să-şi poarte părul mai lung decît de obicei, niciunul nu se poate compara cu Nguyen Van Chien, din Vietnam, care nu şi-a mai tăiat podoaba capilară de aproape 80 de ani, informează Reuters miercuri, potrivit Agerpres.

Bărbatul în vîrstă de 92 de ani, din regiunea Deltei Mekong în sudul ţării, este mîndrul proprietar al unei cozi cu o lungime de cinci metri, pe care nu a tăiat-o întrucît crede într-o tradiţie care spune că o persoană nu trebuie să modifice atributele cu care s-a născut.

„Cred că dacă mă tund voi muri. Nu îndrăznesc să schimb nimic la el, nici măcar să-l pieptăn”, a declarat pentru Reuters Chien, din satul său aflat la circa 80 de kilometri vest de oraşul Ho Chi Minh.


„Eu doar îl îngrijesc, îl acopăr cu o eşarfă ca să-l ţin uscat şi curat şi ca să arate bine”.

Chien, care venerează nouă puteri şi şapte zei, crede că aceasta este misiunea sa, de a-şi lăsa să crească părul, pe care îl ţine într-un coc acoperit cu un turban portocaliu.

I s-a cerut să-l tundă atunci cînd era la şcoală, dar nu a mai mers la cursuri după clasa a treia şi a decis să nu-l taie, să nu-l pieptene şi nici să-l mai spele vreodată.

„Îmi aduc aminte că părul meu era negru, bogat şi puternic. L-am pieptănat, l-am descîlcit ca să-l fac să fie neted. Dar când am auzit chemarea puterii divine, am ştiut imediat că am fost cel ales”, a spus acesta.

„Mi-am atins părul, iar peste noapte devenise foarte aspru. Se fixase de capul meu şi devenise un lucru de sine stătător”.

Chien este adeptul unui cult aproape dispărut, cunoscut sub denumirea „Dua”, religia cocosului, denumită după fondatorul său, care susţinea că a supravieţuit doar cu nuci de cocos ca să-şi păstreze vitalitatea. Dua este interzisă în Vietnam şi considerată o credinţă falsă.

Cel de-al cincilea fiu al lui Chien, Luom, îşi ajută tatăl să-şi îngrijească coada uriaşă.

Acesta crede de asemenea în legătura dintre păr şi mortalitate şi povesteşte că a văzut un om murind după ce a încercat să-şi prindă la loc părul cu ajutorul unui şnur.

„Aceste lucruri par prosteşti, dar sînt sacre”, a spus Luom, în vîrstă de 62 de ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load