Un vicepremier a demisionat

Un vicepremier a demisionat

Vicepremierul australian Barnaby Joyce a anunţat, vineri, că demisionează din funcţie şi renunţă la poziţia de lider al Partidului Naţional, pe fondul unor acuzaţii privind o aventură extraconjugală cu fosta lui secretară, relatează site-ul BBC News.


Joyce a precizat că îşi va depune demisia în cursul zilei de luni. Partidul Naţional este partener în cadrul coaliţiei de centru-dreapta a premierului Malcolm Turnbull.


Barnaby Joyce, în vîrstă de 50 de ani, nu va renunţa însă la funcţia din Parlament, invocînd necesitatea de a garanta siguranţa majorităţii parlamentare.


"Decizia mea va întrerupe un anumit circuit. Această cacofonie a situaţiei trebuie lăsată la o parte. Voi continua să lupt pentru oamenii de rînd, pentru oamenii din oraşele periferice şi mici. Mi-a folosit experienţa din aceste oraşe şi scopul meu în viaţă va fi întotdeauna să încerc să le fac viaţa mai bună acestor oameni", a spus liderul Partidului Naţional.


Joyce a precizat că acuzaţiile de hărţuire sexuală depuse împotriva lui la poliţie sînt false şi că va colabora pentru această investigaţie. Totodată, politicianul a condamnat intruziunea presei în viaţa lui personală şi a partenerei sale, Vikki Campion.


Barnaby Joyce, un catolic practicant, a fost căsătorit timp de 24 de ani şi a susţinut mai multe campanii privind "valorile familiei".


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load