Un turist și-a „cărat” piciorul rupt într-o zonă montană, timp de două zile

Un turist și-a „cărat” piciorul rupt într-o zonă montană, timp de două zile

Un australian care s-a rănit după ce a căzut de la 6 metri într-o cascadă, în timpul unei excursii pe munte, a fost nevoit să-și „care” piciorul rupt, timp de două zile, pînă a fost salvat.


Neil Parker, în vîrstă de 54 de ani, mergea singur într-o zonă muntoasă din Brisbane atunci cînd a alunecat și și-a fracturat încheietura mîinii, dar și partea inferioară a unui picior, care a rămas prins de corp „doar pe jumătate”, potrivit BBC.


După ce și-a pierdut telefonul, bărbatul a decis că singura lui variantă este să se tîrască pînă găsește ajutor.


După o călătorie chinuitoare de două zile, el a fost găsit. „Mergeam în jur de un metru, un metru și jumătate și apoi trebuia să mă opresc, să fac o pauză. Nu-mi venea să cred. Sînt doar 3 kilometri, însă a durat două zile să-i parcug. M-am gîndit că nu o să mai ajung niciodată acolo”, a declarat Neil Parker, pentru presa locală.


Bărbatul plănuia să facă un traseu de trei ori pe Muntele Nebo, atunci când pietrele de sub picioarele lui au alunecat și a ajuns în cascadă.


Australianul avea la el apă, dar și gustări precum: nuci, dulciuri și batoane proteice. Pe lîngă astea, avea o trusă de prim ajutor cu pastile pentru durere, dar și bandaj pentru picior.


„A trebuit să-mi car piciorul- iar picioarele sînt foarte grele atunci cînd nu sînt legate de nimic – încercam să-l ridic și să mă tîrăsc în coate pe terenul stâncos”, a spus bărbatul, care a precizat că gîndul la familia lui i-a dat puterea psihică de a nu renunța.


După două zile de chin, australianul a fost găsit datorită unui elicopter și transportat la spital.


Medicii lui spun că se reface „extrem de bine”. „N-am mai văzut un asemenea efort de surpraviețuire, cu două membre rupte”, a mărturisit medicul.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load