COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un tren de pasageri a deraiat într-o gară din Italia

Un tren de pasageri a deraiat într-o gară din Italia

Un tren de navetiști care făcea legătura între două orașe din nordul Italiei a deraiat. Garnitura trecea printr-o gară cînd patru dintre cele șapte vagoane au sărit de pe șine, scrie evz.ro.

Unul dintre vagoane a străpuns zidul care separă gara de zona rezidențială și s-a oprit la cîțiva metri de un bloc de apartamente.

Trenul a plecat de la Milano spre Lecco și a deraiat după ce a parcurs aproximativ 4 kilometri fără ca nimeni să-l controleze. Accidentul a avut loc la Carnate, în provincia Monza și Brianza.


Conform celor relatate, personalul coborîse pentru o pauză, cînd trenul a plecat singur. El a prins viteză pe calea ferată aflată în pantă și imediat cei de la Centrul de operații al sistemului de securitate l-au direcționat spre o altă direcţie evitînd un accident care ar fi putut fi dramatic.

Parchetul de la Monza cercetează cazul. Iar o comisie internă a fost înființată imediat pentru a clarifica cauzele și responsabilitățile, inclusiv comportamentul echipajului. Inginerul și conductorul vor fi traşi la răspundere pentru imprudenţa făcută.

”Trenul circula cu puțini pasageri, trei persoane au raportat vînătăi: conductorul, șoferul și pasagerul. Am rugat imediat RFI și Trenord să afle cauzele. Astfel de evenimente – a subliniat guvernatorul – nu trebuie să se întîmple”, relatează agi.

”Dacă a fost o eroare umană, cred că sînt necesare măsuri adecvate împotriva celor responsabili. Așa cum a spus și președintele Regiunii Lombardia, evenimente de genul acesta nu trebuie să se întîmple. Îmi exprim apropierea de persoana rănită ușor și de cei care suferă de neplăceri din cauza întreruperii liniei. Mulțumesc – le-a spus celor care au intervenit foarte repede”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load