TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un tînăr alpinist a supraviețuit după ce a căzut peste 150 de metri pe un munte

Un tînăr alpinist a supraviețuit după ce a căzut peste 150 de metri pe un munte

Un alpinist de doar 16 ani a supraviețuit ca prin minune după ce a căzut peste 150 de metri pe un munte înghețat din Oregon.


Adolescentul a scăpat doar cu un picior rupt, după o operațiune de salvare dramatică, ce a durat patru ore.


Gurbaz Singh se afla în zona numită Porțile de Mărgăritar de pe muntele Hood din Oregon, o secțiune înghețată și înclinată ca un tobogan, cînd a pierdut ”priza” și a căzut peste 150 de metri pînă la un perete de gheață cunoscut drept Bucătăria Diavolului. Cumva, alpinistul adolescent a supraviețuit, suferind doar o fractură la picior.


”O mulțime de lucruri au trebuit să se întîmple bine pentru ca el să scape din așa ceva doar cu un picior rupt”, a declarat sergentul Marcus Mendoza, de la biroul șerifului din comitatul Clackamas. ”Alpiniștii profesioniști știu că nu au voie să cadă în acea porțiune pentru că nu există nicio șansă de a mai fi salvați”, a mai spus sergentul.


Operațiune dramatică de salvare a tînărului canadian a durat aproape jumătate de zi, salvamonții ajungînd la tînărul care a cerut ajutor de la 3.000 de metri după patru ore. La 3.429 metri înălțime, Muntele Hood este cel mai înalt vîrf din statul Oregon și cel mai vizitat munte înzăpezit din țară, cu peste 10.000 de oameni care încearcă să-l urce în fiecare an. Muntele poate fi însă periculos. Din 1883, cel puțin 126 de oameni au murit încercînd să ajungă în vîrf.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load