Un tînăr a scăpat viu ca prin minune, după ce a căzut într-un vulcan

Un tînăr a scăpat viu ca prin minune, după ce a căzut într-un vulcan

Un cuplu de tineri căsătoriţi a fost nevoit să-şi scurteze luna de miere din Caraibe, după ce bărbatul a căzut circa 16 metri în craterul unui vulcan, însă a fost salvat de soţia sa, relatează publicaţia britanică The Independent.


Clay Chastain, din Indianapolis, Indiana, a căzut în craterul Muntelui Liamuiga, de pe insula St. Kitts, în timp ce el şi soţia sa, Acaimie, escaladau singuri vîrful de peste 3.700 de metri.


Femeia a dovedit că este într-adevăr alături de soţul său “la bine şi la rău”, coborînd singură în crater pentru a-l salva.


Bărbatul şi-a fracturat craniul, şi-a rupt cîteva vertebre şi şi-a pierdut temporar auzul la urechea dreaptă în timpul căderii.


El a avut însă noroc, fiind salvat de răni potenţial letale de vegetaţia crescută în interiorul vulcanului în decursul secolelor sale de inactivitate, care i-a atenuat căderea.


Incidentul a avut loc pe 18 iulie cînd Chastain a încercat să privească în interiorul craterului. Frînghia însă a cedat.


“Am fost speriată de ceea ce urma să găsesc jos”, a declarat femeia.


Ea a ajuns la soţul său şi l-a sprijinit, ajutîndu-l să avanseze pentru a ieşi din crater, apoi au revenit pe traseu, mergînd pînă au avut semnal la telefon pentru a solicita ajutor.


“A fost un miracol că a fost capabil să reziste atîta timp cu rănile pe care le avea”, a declarat aceasta pentru Indianapolis Star.


Din cauza fracturii craniene, bărbatul nu a putut lua o cursă comercială către casă, fiind transportat de o aeronavă specială, care a zburat la o altitudine mică, pentru a evita presiunea atmosferică ridicată.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load