Un tablou în valoare de 100 de milioane de euro a fost găsit în podul unei ferme

Un tablou în valoare de 100 de milioane de euro a fost găsit în podul unei ferme

O pictură atribuită maestrului italian Caravaggio a fost expusă, joi, la Londra, după ce a fost restaurată de o echipă de specialiști. 


Tabloul "Judith décapitant Holopherne/ Iudita tăind capul lui Holofern" a fost descoperit în 2014, în podul unei ferme din sudul Franţei. Cunoscută drept „tabloul pierdut al lui Caravaggio”, pînza a fost restaurată timp de doi ani, înainte de a fi expusă public în cadrul unei colecții de artă din Londra. Capodopera de 400 de ani surprinde capitarea generalului asiro-babilonian Holofern de către Iudita, din Cartea Iuditei. Potrivit Vechiului Testament, Iudita este o văduvă din orașul Bethulia, aflat sub asediul armatei lui Holofern.


Pentru a-și salva orașul, femeia l-a sedus pe general, înainte de a-l decapita, scena descrisă în pictura lui Caravaggio, notează Mirror. Tabloul renascentist a fost realizat de pictorul italian Caravaggio, cel mai probabil, între anii 1600 și 1610. Caravaggio a murit, la vîrsta de 38 de ani, după ce s-a otrăvit cu plumb, în 1610. Unii dintre criticii de artă au îndoieli în privința autenticității picturii, considerînd că ar fi vorba despre o copie realizată de unul dintre discipolii flamanzi ai lui Caravaggio.


Reprezentanții galeriei de artă au precizat că opera aparține într-adevăr lui Caravaggio deoarece au fost realizate numeroase analize științifice pentru a atesta acest lucru. Tabloul va fi expus în galerii din Londra, Paris, New York și Toulouse, înainte de a fi vîndut la licitație în Toulouse pe 27 iunie.


Valoarea capodoperei este estimată la aproape 100 de milioane de euro. 
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load