Un sunet misterios tulbură viață oamenilor timp de 8 ani (VIDEO)

Un sunet misterios tulbură viață oamenilor timp de 8 ani (VIDEO)

Locuitorii din Windsor, un oraș canadian din apropiere de granița cu SUA, se plîng de faptul că liniștea așezării lor este perturbata de un zgomot misterios care se interferează cu viața de zi cu zi de mai bine de opt ani de zile.


În ciuda numeroaselor încercări de a-i stabili originea, nimeni nu a reușit să-și dea seama ce îl provoacă.


Numit „Windsor Hum”, zgomotul misterios care îi afectează pe cei 210.000 de canadieni, variază în intensitate și se aude la intervale de timp neregule. Uneori poate fi auzit doar pentru cîteva ore pe parcursul zile, însă în alte cazuri, neîncetat timp de cîteva zile.


Cei care îl aud susțin că suferă de simptome precum dureri de cap severe, insomnie, iritabilitate sau depresie. Unii locuitori au fost atît de afectați de Windsor Hum că și-au împachetat lucrurile și s-au mutat în alte orașe, doar ca să poată scăpa de acest sunet care a devenit pentru mulți parte a vieții lor.


„Imaginați-vă că trebuie să fugiți de tot ceea ce știți, iubiți, doar ca să vă aveți șansa să nu auziți nimic în capul dvs. Poate fi considerat un gest ciudat. Cum poate un zgomot să te influențeze așa de mult în luare unor decizii precum renunțarea la tot și  începerea unei alte vieți în altă parte? Însă toți acești oameni care cred, pe bună dreptate, aceste lucruri nu au trăit în Windsor. Nu poți scăpa de el. Fie că lucram în grădina sau pur și simplu mă relaxam pe un șezlong la Soare, fie că eram în casă și dormeam, zgomotul era prezent cu mine. Gîndiți-vă că auziți un sunet non-stop și v-ar crea un disconfort cu siguranță”, a declarat Sabrina Wiese, fost rezident al așezării.


Unii locuitori descriu Windsor Hum ca fiind similar cu cel făcut de un subwoofer, alții ca un motor diesel în mișcare. Efectul lui se manifestă intens și asupra animalelor, potrivit lui Gary Grosse, un locuitor din Windsor care a petrecut mii de ore în pădurile din zonă încercînd să găsească sursa zgomotului. 


Identificarea originii Windsor Hum a fost comparată cu urmărirea unei fantome. Cu șase ani în urmă, peste 22.000 de persoane au semnat o petiție pe care au înmînat-o autorităților centrale prin care le-au cerut ajutorul în depistarea sursei, însă demersul lor nu a avut vreun rezultat.


După ani de cercetări, activiștii care încearcă să rezolve misterul din Windsor Hum, susțin că cel mai probabil zgomotul provine de pe insula Zug din apropiere, aflată în proprietatea US Steel, un producător american de oțel integrat cu sediul în Pittsburgh, Pennsylvania.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load