Un șef de la Pentagon propune ca luptătorii ISIS să fie bătuți cu lopata

Un șef de la Pentagon propune ca luptătorii ISIS să fie bătuți cu lopata

Un șef de la Pentagon propune ca luptătorii ISIS să fie bătuți cu lopata dacă nu se predau. Declarația care a stîrnit controverse a fost făcută înt-o postare pe Facebook de John WayneTroxell, un consilier de rang înalt al șefului Statului Major al Armatei Statelor Unite.

Troxell, a scris marți că ISIS are două opțiuni: „să se predea sau să moară”. „Dacă se vor preda, îi vom proteja în celula deținutelor, le vom oferi o bucătărie și un proces corect”, a scris Troxell. „Totuși, dacă aceștia aleg să nu se predea, atunci îi vom omorî, fie oferind asistență pentru forțele de securitate, prin aruncarea de bombe, prin împușcarea lor în față sau bătîndu-i pînă la moarte cu uneltele pe care le folosim pentru săparea tranșeelor”.

Una dintre aceste obiecte de care vorbește consilierul de la Pentagon este o lopată pliabilă care este adesea purtată de personalul militar american și care apare în fotografia atașată la postarea de pe Facebook.

Mesajul conținea hashtag-ul: #ISIS_SurrenderOrDie.

Cînd a fost întrebat de ABC News despre postarea sa, purtătorul de cuvînt al lui Troxell, Master Sgt. Robert Couture, a spus că șeful său „a subliniat sinceritatea hotărîrii coaliției de a învinge ISIS sau Daesh, care în ultimii patru ani au comis nenumărate atrocități împotriva bărbaților, femeilor și copiilor din întreaga lume”.

„Scopul lui [Troxell] este acela de a comunica tenacitatea etosului războinic, care, chiar și atunci cînd se confruntă cu natura brutală și neiertătoare a luptei, va folosi toate resursele disponibile pentru a lupta și a cîștiga”, a adăugat Couture.

Troxell a transmis un mesaj aproape identic trupelor din Afganistan. Într-un video, Troxell este surprins spunîndu-le militarilor că ISIS trebuie să fie „anihilată”.”Aceasta se poate face prin consiliere, asistare și acordare de asistență partenerilor. Ar putea fi prin aruncarea de bombe asupra lor, ar putea fi prin împușcare în față. Și chiar prin baterea lor cu ajutorul instrumentului de săpare tranee, dar îi vom bate pe acești dușmani!”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load