TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un şarpe veninos cu două capete a fost descoperit în SUA

Un şarpe veninos cu două capete a fost descoperit în SUA

Un şarpe cu două capete, botezat Double Dave, a fost găsit într-o pădure din statul american New Jersey, specialiştii spunînd că descoperirea este una deosebit de rară, relatează BBC.

Şarpele, descoperit luna trecută, are un singur corp, dar două capete complet dezvoltate, patru ochi şi două limbi, acestea funcţionînd în mod independent. Preluată de un grup de biologi, reptila va fi studiată în captivitate.

”Ar fi destul de greu ca acest şarpe să supravieţuiască în sălbăticie”, a explicat biologul David Schneider, explicînd că acesta înţepeneşte atunci cînd încearcă să scape dintr-o situaţie periculoasă, lucru care l-ar face o ţintă uşoară pentru prădători. David Schneider a povestit că a făcut descoperirea alături de un coleg dintr-o organizaţie specializată în studierea reptilelor şi amfibienilor pe cale de dispariţie, numind şarpele Double Dave pentru că atît el, cît şi colegul său au numele David.


Aflaţi într-o pădure din New Jersey, aceştia observau momentul în care un şarpe-cu-clopoţei năştea. Acesta a mai explicat şi faptul că naşterea şerpilor cu două capete este similară cu cea a gemenilor siamezi: un embrion aflat în plină dezvoltare începe să se separe în gemeni identici, dar întregul proces se opreşte înainte de o împărţire completă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load