Un şarpe cu trei ochi, găsit în Australia

Un şarpe cu trei ochi, găsit în Australia

Un piton cu trei ochi, supranumit ″Monty Python″⁣, a fost descoperit în îndepărtata localitate australiană Humpty Doo din Teritoriul de Nord


Neobişnuitul piton, cu o lungime de circa 40 de centimetri, a fost găsit în zona autostrăzii Arnhem la sfîrşitul lunii martie. El prezenta un craniu deformat şi avea trei ochi funcţionali, unul dintre aceştia fiind în mijlocul capului.


Şarpele a fost îngrijit de pădurari, însă s-a hrănit cu dificultate, iar săptămîna trecută a decedat, a declarat pentru DPA un purtător de cuvînt al Departamentului pentru Parcuri şi Faună Sălbatică din Teritoriul de Nord.


Şarpele era tînăr şi a fost descoperit la aproximativ 40 de kilometri sud de capitala teritorială Darwin, se arată într-un comunicat emis de departament.


″O radiografie a capului şarpelui a dezvăluit că acesta nu avea două capete unite, ci un singur craniu cu o orbită în plus″⁣, au explicat autorităţile.


O femeie a călătorit cu un şarpe în pantofi din Australia pînă în Europa


S-a convenit că ochiul în plus s-a dezvoltat în prima etapă a etapei embrionare, iar apariţia sa nu ar fi fost influenţată de factori de mediu.


Departamentul a notat că al treilea ochi ″este aproape sigur o apariţie naturală, reptilele cu malformaţii fiind destul de des întîlnite″⁣.


Departamentul a publicat miercuri pe Facebook o fotografie cu pitonul, însoţită de o referire la corbul cu trei ochi din seria TV ″Game of Thrones″⁣. Mesajul a devenit viral, totalizînd peste un milion de vizualizări, 13.000 de distribuiri şi 8.000 de comentarii în 24 de ore.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load