COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un puternic incendiu de pădure a izbucnit în Spania

Un puternic incendiu de pădure a izbucnit în Spania

Un puternic incendiu de pădure a izbucnit ieri în Catalonia, în nord-estul Spaniei, pe fondul a caniculei (35 de grade Celsius) și a vântului puternic, a anunţat guvernul regional într-un comunicat.

În lupta împotriva flăcărilor, au fost mobilizați 350 de pompieri, ajutaţi de elicoptere avioane de stins incendii.

De asemenea, Direcția Generală de Protecție Civilă a Ministerului Afacerilor Interne a activat Serviciul de Urgență Militară (UME), anunță El Pais.


Incendiul, care a izbucnit la orele 14.30 (12.30 GMT) pe teritoriul comunei Torre del Espanol, a dus la evacuarea a peste 20 de persoane şi închiderea mai multor drumuri.

Ministrul de Interne al guvernului regional al Cataloniei, Miquel Buch, a informat că incendiul a distrus 3.600 de hectare, în primele şase ore, şi ameninţă să devasteze 20.000 de hectare dacă nu este ţinut sub control.

Cu doar două săptămâni în urmă, flăcările au distrus deja sute de hectare între municipalitățile El Perello și Rasquera.

Atunci, era catalogat ca fiind primul mare incendiu al acestei veri, dar s-a dovedit a fi un simplu preambul la ceea ce urma să vină, iar contextul nu ajută deloc, precizează sursa citată.

Serviciul Meteorologic din Catalonia a avertizat că valul de căldură va atinge apogeul joi și vineri și că va persista cel puțin până duminică. Se așteaptă ca valorile maxime ale temperaturii (între 36 și 41 grade Celsius) să fie atinse în interiorul Cataluniei, care poate atinge punctual până la 42 sau 43 de grade Celsius.

Încălzirea excesivă și mediul extrem de uscat alimentează flăcările și le propagă la viteză maximă. Agenții rurali din Catalonia lucrează cu ipoteza că acum focul ar fi putut începe de la niște deșeuri agricole, care au fost aprinse de căldură, iar focul sa răspândit repede în zonele înconjurătoare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load