Un primar „obligă” soarele să fie prezent în fiecare zi

Un primar „obligă” soarele să fie prezent în fiecare zi

Challans, o localitate franceză în care ploaia este un lucru obişnuit, a reuşit să scape de precipitaţii din 14 februarie datorită unui decret aprobat de primarul, Serge Rondeau, care obligă soarele „să fie prezent în fiecare dimineaţă“, relatează EFE, citată de Agerpres.


„Soarele are obligaţia să fie prezent în fiecare zi, de luni pînă duminică, în oraşul Challans, şi prin extensie în întreg departamentul Vendée”, se arată în deja celebrul decret care precizează că ploaia este autorizată doar trei nopţi pe săptămînă „pentru a menţine nivelul freatic”.


În declaraţii acordate agenţiei EFE, Rondeau, membru independent de centru-dreapta, a explicat că totul a început cînd o colegă din primărie i-a propus să facă ceva pentru a îmbunătăţi vremea, iar el a încurajat-o să redacteze un text, pe care el l-a semnat „în glumă”.


„Totul ar fi trebuit să se încheie acolo, dar administratorul site-ului a decis să posteze o imagine pe reţelele de socializare”, a povestit rîzînd primarul, care a primit chiar mesaje din Sri Lanka sau Argentina, în care i s-a propus să-i fie dat puţin soare în schimbul ploii.


Deşi unii au criticat „lipsa de seriozitate” a primarului acestui orăşel de 20.000 de locuitori, el a insistat că textul a fost bine primit de majoritate şi a precizat că nu deţine „puteri supranaturale”, altminteri le-ar folosi în cazuri mai grave.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load