COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un premier a murit, după ce i s-a făcut rău în timpul ședinței de Guvern

Un premier a murit, după ce i s-a făcut rău în timpul ședinței de Guvern

Premierul din Coasta de Fildeș, Amadou Gon Coulibaly, a murit după ce i s-a făcut în timpul ședinței de guvern. În vârstă de 61 de ani, el fusese desemnat drept candidat al partidului aflat la putere în alegerile prezidențiale programate să aibă loc în octombrie, relatează BBC, citat de tv8.md.

Președintele țării, Alassane Ouattara, a declarat doliu național.

Premierul Amadou Gon Coulibaly se întorsese recent din Franța unde timp de două luni fusese sub monitorizare și tratament pentru probleme cardiace. I s-a făcut rău în timpul ședinței săptămînale a cabinetului și a fost dus de urgență la spital, unde ulterior a murit, citează Digi24.ro.


În 2012, Amadou Gon Coulibaly făcuse un transplant de inimă, iar la începutul lunii mai a plecat la Paris pentru montarea unui stent. Se întorsese joia trecută, cînd a declarat: „M-am întors să-mi reiau locul alături de președinte, pentru a continua sarcina de a dezvolta și construi țara noastră”.

Decesul său aduce incertitudine în privința scrutinului prezidențial, unde Gon Coulibaly era printre favoriți. Observatorii sunt de părere că în aceste condiții, actualul președinte Alassane Outtara nu va avea încotro și va candida pentru un al treilea mandat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load