Un pod din Brazilia s-a prăbușit

Un pod din Brazilia s-a prăbușit

Un pod din Brazilia s-a prăbușit după ce un feribot a intrat într-unul din stîlpi.


Aproape 200 de metri din podul peste rîul Moju s-au rupt, iar martorii spun că două mașini aflate în acel moment pe pod au ajuns în apă.


Scafandrii caută în acest moment victimele, al căror număr nu este cunoscut în acest moment.Nava a dărîmat podul în regiunea Pará, în partea de nord a Braziliei. Pe navă se afla un echipaj format din cinci oameni, care au supraviețuit, arată BBC News. Guvernatorul statului, Helder Barbalho, a decretat stare de urgență. ”Este prioritară acțiunea de salvare a victimelor și să acordăm ajutor familiilor” a declarat presei locale acesta. 


Nava a dărîmat podul în regiunea Pará, în partea de nord a Braziliei. Pe navă se afla un echipaj format din cinci oameni, care au supraviețuit, arată BBC News. Guvernatorul statului, Helder Barbalho, a decretat stare de urgență. ”Este prioritară acțiunea de salvare a victimelor și să acordăm ajutor familiilor” a declarat presei locale acesta. Podul prăbușit, aflat în regiunea Amazonului, făcea legătura cu unul din cele mai aglomerate porturi din Brazilia, Belém.


Autoritățile au început operațiunile de curățare ale resturilor podului prăbușite în apă iar mai multe barje transportă populația de pe un mal pe celălalt. În paralel, au început să fie montate semne de avertizare pe alte poduri din zonă. O verificare anterioară a podului ar fi arătat semne de coroziune a pilonilor, au aflat jurnaliștii locali, iar autoritățile ar fi cerut fonduri de urgență pentru reparații. Un accident similar s-a mai produs în 2014 în regiune, iar atunci 50 de metri de pod s-au prăbușit în apă. 
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load