Un pilot fals a fost demascat după 20 de ani

Un pilot fals a fost demascat după 20 de ani

Un pilot fals care a efectuat zboruri mai bine de 20 de ani a fost descoperit după un "incident" deasupra spațiului aerian elvețian, în timpul unui zbor dinspre Africa de Sud către Germania, la sfîrșitul anului 2018.


William Chandler a reușit să fenteze angajatori, însă în cele din urmă și-a dat demisia de la compania South African Airways (SAA), după ce s-a descoperit că a falsificat documente pentru profesa ca pilot profesionist.


Mai exact, incidentele zborului SA206 din Tambo către Frankfurt, Germany din noiembrie au făcut să iasă la iveală că profesa fără a fi certificat ca pilot.


Un oficial a spus că: "Au fost niște manevre ciudate pe care aeronava le-a făcut în aer, dar și modul în care s-a manifestat el în cabină".


Chandler a fost nevoit atunci să prezinte documentele, moment în care s-a descoperit că erau falsuri. 


Piloții care au aderat la SAA alături de Chandler în ianuarie 1994 au devenit căpitani în 2005 - dar el a rămas ofițer senior (SFO). Înainte de 1994, Chandler a lucrat la SAA ca inginer de zbor.


Piloții sînt printre cei mai bine plătiți angajați ai SAA, salariile anuale variind între 48.000 de lire sterline pe an și pînă la 321.000 lire sterline. 


Chandler a demisionat de îndată ce a fost descoperit cu falsuri. Împotriva sa a fost deschis și un proces penal de fraudă. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load