COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un „Picasso” de 7 ani din Germania a șocat lumea artei

Un „Picasso” de 7 ani din Germania a șocat lumea artei

Cu puloverul său în dungi, zîmbetul sincer şi visul de a deveni fotbalist, Mikail Akar seamănă cu orice băiat de şapte ani, însă, acest copil-minune al expresionismului face valuri de cîţiva ani pe scena artistică, relatează joi AFP, citată de Agerpres.

Supranumit de presa germană „mini Picasso”, băiatul originar din Köln vinde în toată lumea tablouri de cîteva mii de euro fiecare.

„La doar şapte ani, el şi-a făcut deja un nume în lumea artei. Există interes din Germania, Franţa şi Statele Unite ale Americii”, a declarat bucuros pentru AFP tatăl şi agentul lui, Kerem Akar.

El a spus că a descoperit din întîmplare harul fiului său, după ce i-a oferit o pînză şi cîteva pensule la a patra aniversare, de vreme ce „avea deja suficiente maşinuţe şi figurine cu care să se joace”.


„Primul tablou a fost fantastic şi am crezut că soţia mea l-a pictat”, cu toate că ea nu este artistă. „Am crezut că ar putea fi o coincidenţă, însă după al doilea şi al treilea tablou, a devenit clar că are talent”, a povestit el.

O lucrare din cea mai recentă colecţie a fost vîndută recent cu 11.000 de euro, în beneficiul asociaţiei pentru copii susţinută de Manuel Neuer, portarul-vedetă al echipei germane de fotbal.

Mănuşi de box

Picturile sale în culori explozive amintesc de expresionismul abstract al americanului Jackson Pollock, care este unul dintre idolii săi, ca şi alţi doi artişti propulsaţi foarte tineri în lumina reflectoarelor: Jean-Michel Basquiat şi Michael Jackson.

Însă, copilul se mîndreşte cu faptul că şi-a dezvoltat propriul stil: aplică vopsea pe pînză echipat cu… mănuşile de box ale tatălui său.

„Nu m-am aşteptat să văd un astfel de echilibru şi o asemenea armonie a compoziţiei la un copil”, a afirmat Arina Daehnick, fotograf din Berlin, la o prezentare a lucrărilor băieţelului, desfăşurată la mijlocul lunii decembrie în capitala Germaniei.

Diana Achtzig, directoarea galeriei de artă contemporană Achtzig din Berlin, s-a declarat impresionată de „imaginaţia şi variaţia” lui Mikail Akar. „Atît timp cît are pe cineva care îl susţine şi care nu îl exploatează are un viitor luminos”, a spus ea.

La rîndul său, tînărul artist pare că are alte năzuinţe. „Cînd voi fi mai mare vreau să devin fotbalist profesionist”, a spus el povestind apoi încîntat că echipa sa şcolară a reuşit recent o victorie cu 8-0. „Pictura este destul de obositoare pentru mine. Uneori poate să dureze mult timp… mai ales cu mănuşi de box”, a recunoscut el.

Marcă de succes

Tatăl băiatului a dat asigurări că el şi soţia sa încearcă să nu facă presiuni asupra fiului lor şi să-l protejeze de această glorie bruscă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load