O navă a dispărut fără urmă în Golful Guineei

O navă a dispărut fără urmă în Golful Guineei

Un petrolier cu 22 de marinari la bord a dispărut în urmă cu patru zile.


Nava Marine Extress avea la bord 22 de cetățeni indieni și a dispărut de pe radare în urmă cu patru zile în timp ce se afla în Golful Guineei, pe coasta de Vest a Africii, scrie CNN.


Marine Express, transporta peste 13.000 de tone de benzină și a dispărut în Golful Guineei, potrivit unei declarații a Anglo Eastern, compania de care aparținea nava. Aceștia au transmis că au piuerdut controlul cu petrolierul joi.


Într-o postare pe Twitter, un purtător de cuvînt al Ministerului de Externe al Indiei, Raveesh Kumar, a declarat că o căutare a navei este în curs de desfășurare. ”Misiunea noastra din Abuja (Nigeria) ține legătura cu autoritățile din Benin și Nigeria pentru a ne ajuta să localizăm nava și să monitorizăm constant situația”, a spus el.


Anglo-Eastern a declarat că a luat legătura cu familiile marinarilor dispăruți.


Într-un raport recent, Biroul Maritim Internațional, o organizație nonprofit dedicată combaterii criminalității pe mare, a declarat că pirateria maritimă și jafurile armate au atins cel mia scpăzut nivel din ultimii 22 de ani în 2017, însă pericolul persistă în Golful Guineei.


„Deși numărul de atacuri este în scădere în acest an [2017] față de anul trecut, Golful Guineei și apele din jurul Nigeriei rămîn o amenințare pentru navigatori”, a spus Pottengal Mukundan, directorul Biroului.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri