COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un paradis exotic și-a închis plajele din cauza pandemiei de COVID-19

Un paradis exotic și-a închis plajele din cauza pandemiei de COVID-19

Insula Phuket, o populară destinaţie turistică din Thailanda, şi-a închis plajele, a restricţionat accesul nerezidenţilor şi se pregăteşte să-şi închidă aeroporturile în cadrul seriei sale de eforturi pe care le depune pentru a limita transmiterea noului coronavirus.

Guvernatorul provinciei Phuket, Phakaphong Tavipatana, a interzis de luni tuturor vehiculelor să intre sau să iasă din Phuket, restricţie care va rămîne în vigoare pînă pe 30 aprilie, şi a emis un ordin prin care aeroportul de pe insulă se închide în perioada 10-30 aprilie, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro

Toate plajele precum şi ''cartierul roşu'' din insula Phuket au primit sâmbătă ordin de închidere.


Săptămîna trecută, guvernul thailandez a declarat stare de urgenţă, a închis graniţele pentru vizitatorii străini şi le-a recomandat cetăţenilor să rămînă la domiciliu.

Municipalitatea din Phuket, la fel ca Primăria din Bangkok, a instituit un ordin prin care restaurantele au voie să servească doar mîncare la pachet şi să facă livrări.

În Phuket au fost totodată închise cinematografe, arene sportive, saloane de masaj, terenuri de golf, parcuri acvatice şi magazine cu articole pentru animalele de companie.

Încasările din turism reprezintă circa 10% din produsul intern brut (PIB) al Thailandei, iar Phuket este o destinaţie turistică foarte populară.

Wuttipong Jittungsakul, director general adjunct în cadrul Biroului de Politici Fiscale, a spus că Thailanda a înregistrat o scădere de circa 40% a numărului de turişti sosiţi anul acesta în comparaţie cu anul trecut, din cauza pandemiei de COVID-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load