COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un palat din secolul XIX, transformat în adăpost pentru oamenii străzii

Un palat din secolul XIX, transformat în adăpost pentru oamenii străzii

Un palat din secolul XIX a fost transformat în Roma, la îndemnul papei Francisc, într-un adăpost pentru oamenii străzii.

Construit în secolul al XIX-lea, Palatul Migliori este situat lîngă Vatican și era pe punctul de a fi transformat într-un hotel, cînd a intervenit papa Francisc.

Astfel, frumosul palat din inima Romei a fost transformat în adăpost pentru oamenii străzii. Numit după familia care a donat-o Bisericii Romano-Catolice, Palatul Migliori a servit ca sediu al unui ordin al femeilor religioase, care l-au părăsit anul trecut.

Ordinul Calasanziane a ocupat clădirea timp de 70 de ani și a folosit-o pentru a ajuta și îngriji mamele tinere singure, Apoi, în 2019, ordinul s-a mutat în altă locație, iar Palatul a fost scos la vînzare. O opțiune luată în considerare a fost transformarea clădirii într-un hotel, întrucît este situată chiar lîngă Piața Sfîntul, o locație extrem de populară în rîndul turiștilor.


Însă papa Francis nu a vrut ca palatul să ajungă hotel, așa că a venit în ajutorul săracilor, transformînd impunătorul imobil într-o casă a celor fără adăpost. După ce clădirea a fost renovată în noiembrie, ea și-a deschis ușile pentru persoanele fără adăpost. „Frumusețea vindecă”, a spus papa Francisc atunci cînd a inaugurat clădirea la acea vreme.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load