Un olandez a scris istorie după ce a mers 95.000 km cu un automobil electric

Un olandez a scris istorie după ce a mers 95.000 km cu un automobil electric

Un olandez a terminat, duminică, la Sydney, o călătorie de 95.000 de kilometri cu un automobil electric, destinată să promoveze acest mod de transport în contextul încălzirii globale, informează Reuters.


Wiebe Wakker şi-a condus automobilul intitulat 'Blue Bandit', un Volkswagen Golf break pe care l-a convertit într-un automobil electric, prin 33 de ţări - cea mai lungă călătorie efectuată vreodată la nivel mondial cu un automobil electric.


Wakker a plecat din Olanda în data de 15 martie 2016 şi a avut nevoie de peste trei ani pentru a ajunge în Australia.


Călătoria a fost finanţată prin donaţii, care au contribuit la alimentarea cu electricitate a automobilului 'Blue Bandit' precum şi la hrana şi găzduirea şoferului.


Olandezul a trecut prin ţări precum Finlanda, Rusia, Republica Moldova, Turcia, Iran, India, Birmania, Malezia şi Indonezia, iar traseul a fost determinat de propunerile pe care le-a primit de-a lungul drumului.


"Vreau să schimb opiniile oamenilor, să îi inspir ca să adopte automobilele electrice, demonstrîndu-le avantajele mobilităţii durabile", a spus Wiebe Wakker după ce a trecut linia de sosire, lîngă clădirea Operei din Sydney, scrieAgerpres.


Wiebe Wakker a estimat că înainte de modificare, vehiculul său ar fi consumat 6.785 de litri de benzină pentru a parcurge o călătorie similară. După convertirea în automobil electric, 'Blue Bandit' poate parcurge 200 de kilometri la o singură încărcare, olandezul adăugînd că a cheltuit doar 300 de dolari pentru achiziţionarea de electricitate de-a lungul călătoriei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load