Un oficial american acuză Rusia că s-ar amesteca în alegerile din alt stat

Un oficial american acuză Rusia că s-ar amesteca în alegerile din alt stat

Rusia a lansat o campanie sofisticată de influenţare a scrutinului prezidenţial din Mexic, programat să se desfăşoare în iulie 2018, a declarat H.R.McMaster, consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională a SUA, potrivit unei înregistrări pe site-ul cotidianului mexican Reforma, relatează Reuters.


Consilierul prezidenţial american a declarat luna trecută la Fundaţia Jamestown că SUA au dovezi ale ingerinţelor ruse în campania pentru scrutinul prezidenţial din Mexic, se arată într-o înregistrare postată sîmbătă pe Twitter de un jurnalist de la cotidianul Reforma.


"Aţi văzut deja semnele iniţiale ale acestui lucru în campania prezidenţială mexicană", a declarat McMaster, fără însă să ofere detalii despre modul în care Rusia ar încerca să influenţeze scrutinul.


Consilierul prezidenţial american a mai declarat că autorităţile SUA sînt îngrijorate de folosirea de către Moscova a unor instrumente cibernetice avansate pentru a disemina propagandă şi dezinformări.


Moscova a negat în mod repetat acuzaţiile formulate de oficiali americani şi occidentali privind presupusele imixtiune ruse în alegerile din alte ţări.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load