COVID-19 în MOLDOVA

Un număr de telefon confiscat a fost vîndut cu 320.000 de dolari

Un număr de telefon confiscat a fost vîndut cu 320.000 de dolari

Un număr de telefon considerat a fi norocos a fost vîndut la o licitație online din China pentru echivalentul a 324.184 de dolari. Ultimele cinci cifre din acesta sînt numărul 8.

Opt sună, în mandarină, similar cu cuvîntul pentru „prosperitate”. De aceea, jocurile Olimpice de la Beijing de acum 12 ani au început la ora 08:08:08, pe 08/08/08 (8 august 2008), scrie go4it.ro.

Numărul norocos a fost confiscat de autoritățile din Beijing de la o persoană necunoscută. La licitație au fost făcute peste 5.000 de oferte, de la sute de oameni și firme.


Deși suma este uriașă, nu este cea mai mare plătită pe un număr de telefon. În 2017, un număr care avea opt cifre 7 la sfîrșit a fost vîndut la licitație, tot în China, pentru echivalentul 563.344 de dolari. Șapte sună similar cu cuvîntul pentru „răsare”. Mai mult, cifra simbolizează, în confucianism, armonie, uniunea dintre yin, yang și cele cinci elemente (pămînt, apă, foc, lemn și metal).

Există și un număr pe care nu îl vrea nimeni

O altă cifră considerată norocoasă în China este trei. Aceasta sună similar cu cuvîntul pentru „naștere”.

Dacă numere opt, șapte și trei sînt foarte căutate, nu același lucru se poate spune despre patru, care sună la fel ca „moarte”.

Numerologia este în continuare foarte importantă în cultura chineză. Multe construcții nu au etajul patru, iar șoferii refuză numerele de înmatriculare care se termină în acest număr.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load