COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un nou simptom asociat infecţiei cu noul coronavirus a fost descoperit de medicii francezi

Un nou simptom asociat infecţiei cu noul coronavirus a fost descoperit de medicii francezi

Pe lîngă simptomele cunoscute pînă acum ale infecţiei cu noul coronavirus- febra, tusea, dispneea (greutate în respiraţie), medici ORL francezi avertizează că şi pierderea mirosului este un alt simptom asociat bolii provocate de noul coronavirus, informează AFP.

Şeful Direcţiei pentru Sănătate din ministerul de resort francez, Jerome Salomon, anunţă că specialişti ORL au observat în aceste ultime zile „o recrudescenţă a cazurilor de anosmie”.

Practic, este vorba despre o „dispariţie bruscă a mirosului”, dar fără nas înfundat, iar cîteodată însoţită de o dispariţie a gustului (ageuzie). Dispariţia bruscă a mirosului descrisă de mai multe persoane diagnosticate cu COVID-19 poate surveni în mod izolat sau împreună cu alte simptome asociate virusului. În cazul anosmiei, „trebuie să sunaţi la medicul de familie şi să evitaţi automedicaţia fără avizul specialistului”, a subliniat Jerome Salomon, potrivit Agerpres.

Acest simptom se întîlneşte „destul de rar” şi este observat „în general” la pacienţi tineri, care dezvoltă forme „mai puţin severe” ale bolii, a precizat directorul pentru Sănătate. Societatea franceză de ORL a lansat vineri o alertă vizînd recrudescenţa acestor cazuri, mesaj distribuit de medici pe reţelele de socializare.


„Există o legătură evidentă între anosmie şi virus, a afirmat Jean-Michel Klein, preşedintele Consiliului naţional profesional al medicilor ORL, cu sediul la Paris.

„Nu toate cazurile pozitive de COVID-19 prezintă anosmie, dar toate cazurile de anosmie izolată, fără cauză locală, fără inflamaţie, sînt COVID-19 pozitive”, a precizat specialistul pentru AFP.

Potrivit primelor cazuri urmărite de asociaţia profesională a medicilor ORL, pacienţii în cauză sînt mai degrabă tineri, cu vîrste cuprinse între 23 şi 45 de ani. „Persoanele care resimt anosmie, trebuie să se autoizoleze ca măsură de precauţie şi să poarte mască, chiar şi în cadru familial”, potrivit Jean-Michel Klein.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load