COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un nou record. Cîte persoane s-au infectat de coronavirus într-o săptămînă

Un nou record. Cîte persoane s-au infectat de coronavirus într-o săptămînă

Numărul persoanelor infectate de coronavirus în lume în ultimele șapte zile a crescut cu aproximativ 1 milion. Aceasta este o creștere maximă săptămînală de la începutul pandemiei, anunță eNews.

Întregul indicator al lunii mai a fost la nivelul de 500-600 mii pe săptămînă, iar la începutul lunii iunie, el a crescut pînă la 700-800 mii, transmite tass.ruÎn termeni relativi, creșterea se menține la nivelul de 13% a treia săptămînă consecutiv, după o scădere activă în lunile anterioare.

În Argentina, Bangladesh și Pakistan, care săptămîna trecută au fost lideri după ritmului de răspîndire a infecției, creșterea se menține la un nivel ridicat, dar s-a dovedit a fi maximă în Africa de Sud - 43%. În Brazilia, India și Chile, unde coronavirusul s-a răspîndit cel mai repede, creșterea săptămînală a fost mai mică de 30%.


Numărul persoanelor care s-au recuperat, de asemenea, crește rapid. Acestea reprezintă deja 49% din toți cei infectați - aproximativ 4,1 milioane.

Mortalitatea, dimpotrivă, continuă să scadă. Aceasta a scăzut pînă la valoarea minimă în ultimele două luni - 5,3%. În total, din cauza coronavirusului în lume au decedat circa 450 de mii de oameni.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load