Un moldovean a devenit eroul zilei, după ce a evitat o tragedie în tunelul Lafontaine

Un moldovean a devenit eroul zilei, după ce a evitat o tragedie în tunelul Lafontaine

„Un șofer de camion, eroul zilei, care a evitat o tragedie în tunel”- acesta este titlul unei știri din presa canadiană, iar eroul este un moldovean. Este vorba despre Mihai Gilca, care trăiește în Quebec de mai puțin de patru ani, iar acum lucrează șofer pe un camion.


Acesta a juns în presa canadiană după ce camionul său a fost cumprins de flăcări în mijlocul tunelului Lafontaine. Mașina era încărcată cu legume, iar atunci cînd și-a dat seama de pericolul în care se află el și cei din jur, a reacționat prompt și a evitat o tragedie.


„Cînd am intrat în tunel, am văzut o explozie aproape de anvelopă. Eram în mijlocul tunelului. După aceea am văzut fumul și mi-am dat seama că era o situație periculoasă. Am accelerat rapid pentru aieși cît mai repede din tunel”, a spus moldoveanul reporterilor TVA Nouvelles.


Jurnaliștii canadieni scriu că fără reacția excelentă a șoferului, cine știe ce s-ar fi întîmplat cu o semiremorcă cuprinsă de flăcări și cu un flux de vehicule în spatele ei.


Autoritățile au lăudat, de asemenea, „sîngele rece” al bărbatului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă a fost o experiență neplăcută, iar moldoveanul spune că își va lua cîteva zile libere.  


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load