Un ministru a demisionat după ce a provocat întîrzierea unui avion

Un ministru a demisionat după ce a provocat întîrzierea unui avion

Josefa Gonzalez Blanco, ministrul Mediului din Mexic, a fost obligată să demisioneze după ce a cauza întîrzierea unui avion cu 38 de minute, fiind astfel în contradicţie cu promisiunile populiste ale preşedintelui de a conduce ţara pentru oameni, relatează The Guardian, potrivit news.ro .


Blanco urma să zboare de la Ciudad de Mexico la Mexicali, la graniţa cu SUA, vinerea trecută însă a întîrziat din motive necunoscute.


Conform preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador, ministrul a cerut apoi unui director al companiei aeriene de stat – cu care ar fi fost prietenă – să ţină la sol avionul pentru ca ea să poată ajunge.


„Au trebuit să o aştepte”, a afirmat Lopez Obrador, el descriind situaţia ca fiind „foarte regretabilă”.


Un pasager a documentat întîrzierea pe Twitter, susţinînd că zborul Aeromexico 198 urma să decoleze cînd pilotul a anunţat că trebuie să se întoarcă din cauza „unui ordin prezidenţial” pentru a lua încă un pasager. După ce Blanco s-a urcat la bord, pasagerul a fotografiat-o.


Ea a publicat apoi scrisoarea sa de demisie în care şi-a cerut scuze.


„Nu există justificare. Adevărata transformare a Mexicului cere ca valorile dreptăţii şi corectitudinii să fie respectate”, a scris ea.


Într-o postare ulterioară pe Twitter, ea l-a absolvit de orice vină pe preşedintele Lopez Obrador: „Doar eu sînt de vină … preşedinţia nu a intervenit deloc”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load