COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un miliardar vrea să-l biruiască pe Trump în cursa pentru Casa Albă

Un miliardar vrea să-l biruiască pe Trump în cursa pentru Casa Albă

Fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg şi-a anunţat oficial candidatura la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidenţiale americane din 2020.

“Candidez la preşedinţie pentru a-l învinge pe Donald Trump şi a reconstrui America”, a scris miliardarul în vîrstă de 77 de ani duminică pe site-ul său de internet.

″Nu ne putem permite încă patru ani de acţiuni necugetate şi lipsite de etică ale preşedintelui Trump. El reprezintă o ameninţare existenţială pentru ţara noastră şi valorile noastre. Dacă va cîştiga un alt mandat, este posibil să nu ne putem recupera niciodată din daune″⁣, avertizează el.


″Miza nu poate fi mai mare. Trebuie să cîştigăm aceste alegeri. Şi trebuie să începem să reconstruim America. Cred că setul meu unic de experienţe în afaceri, guvernare şi filantropie îmi va permite să cîştig şi să conduc″⁣, mai scrie Bloomberg care prezintă problemele cu care se confruntă ţara, în opinia sa, şi planurile şi soluţiile sale.

În plus, declaraţia subliniază că Bloomberg nu va accepta donaţii şi că îşi va finanţa personal campania, “aşa cum a făcut-o de trei ori cînd s-a prezentat cu succes la primaria” din New York, consemnează EFE.

Bloomberg anunţase în luna martie că nu va candida în scrutinul din 2020 pentru Casa Albă.

Dar joia trecută, el a prezentat Comisiei federale de alegeri documentele necesare pentru a se alătura listei lungi de candidaţi democraţi care se luptă la rîndul lor să obţină nominalizarea partidului.

Omul de afaceri, care a militat atît în Partidul Republican, cît şi în cel Democrat, oferă o opţiune mai moderată alegătorilor democraţi şi concurează, a priori, cu candidaţii aripii celei mai centriste a partidului, cum ar fi fostul vicepreşedinte Joe Biden şi Pete Buttigieg.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load