COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un miliardar îşi investeşte averea în crearea de teste pentru COVID-19

Un miliardar îşi investeşte averea în crearea de teste pentru COVID-19

Miliardarul Bill Ackman a spus că a investit o parte din averea sa personală pentru a ajuta la fabricarea kiturilor de testare pentru COVID-19, realizate de Covaxx, o filială nu demult formată a companiei United Biomedical Inc.

Ackman a solicitat în mod repetat închiderea completă a SUA timp de 30 de zile pentru a ajuta la combaterea răspîndirii noului coronavirus. De asemenea, el spune că este nevoie de efectuarea de teste în toată ţara, pentru a determina cine a contractat virusul, transmite Mediafax.ro.

.„Cheia pentru o redeschidere de succes a economiei, dincolo de distanţarea socială, spălatul mîinilor, utilizării măştilor şi a altor practici conexe, o reprezintă un sistem de testare la scară largă şi un program de urmărire a celor infectaţi", susţine Ackman într-o scrisoare transmisă.


„Acest lucru va permite identificarea timpurie a inevitabilelor focare de infecţie şi va permite minimizarea extinderii, prin carantină. În acest fel se va reduce impactul asupra economiei generale a Statelor Unite şi nevoia de opriri viitoare”, a spus el.

Covaxx a efectuat deja peste 100.000 de teste pentru COVID-19 în China, iar în prezent efectuează teste în districtul San Miguel din Colorado.

Compania spune că poate creşte numărul de teste la ordinul sutelor de milioane, a spus Ackman.Miliardarul a făcut investiţia prin Fundaţia Pershing Square, care îi gestionează averea personală şi nu a făcut publică suma.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load