COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un miliard de oameni din întreaga lume sînt izolați la domiciliu

Un miliard de oameni din întreaga lume sînt izolați la domiciliu

Cel puţin 900 de milioane de persoane din întreaga lume suni izolate la domiciliu în peste 30 de ţări, fie ca parte a măsurilor obligatorii impuse de autorităţi, fie în urma recomandărilor acestora.

Numărul este greu de crezut şi este fără precedent: de la Roma la New York, trecînd prin Paris, 900 de milioane de oameni din toată lumea sînt izolaţi în case, în mai mult de 30 de ţări, indiferent dacă sînt în contextul unor măsuri obligatorii, recomandări sau stări de urgenţă, conform unei numărători realizate sîmbătă de AFP.

Majoritatea - în jur de 600 de milioane de oameni din 22 de ţări - sînt obligaţi să se supusă ordinelor de izolare, precum în Franţa sau Italia. Restul se supun măsurilor impuse prin starea de urgenţă (ca în Bolivia), carantină (ca în principalele oraşe din Azerbaidjan şi Kazahstan) sau apelurilor de a nu părăsi casele (ca în Iran).


Cea mai afectată ţară din Europa cu peste 4000 de morţi pînă în prezent, Italia şi este prima ţară de pe acest continent care a impus populaţiei să se izoleze la domiciliu începînd cu 10 martie.

Guvernul italian a decis, în noaptea de sîmbătă spre duminică, să ''închidă orice activitatea de producţie pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială şi indispensabilă pentru a ne garanta bunurile şi serviciile esenţiale'', a spus el într-un discurs oficial pentru a anunţa acest ''pas suplimentar'' în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de coronavirus, scrie digi24.ro

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load