COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un lup, văzut pentru prima dată în ultima sută de ani în nordul Franței (FOTO)

Un lup, văzut pentru prima dată în ultima sută de ani în nordul Franței (FOTO)

Un lup a fost văzut și fotografiat în Normandia, nordul Franței, pentru prima dată în ultima sută de ani. Lupii cenuşii europeni au reintrat în Franţa din Italia în anii '90, după ce au fost vînaţi pînă la extincție la începutul anilor '30.

Puţinele exemplare s-au răspîndit în toată ţara, dar niciunul nu a fost văzut pînă acum în nordul ţării, transmite realitatea.md.

Lupul a fost fotografiat noaptea de o cameră de supraveghere cu infraroşu aflată în apropierea satului Londinières, în departamentul Seine-Maritime. Prefectura a declarat că experţii de la Oficiul francez de biodiversitate, o organizaţie de stat care monitorizează populaţia de lupi a ţării, „au autentificat această observaţie ca fiind cel mai probabil un lup cenuşiu”.


Traseul unui lup singur, nu în haită, nu este surprinzătoare, a spus Prefectura. Lupii tineri cutreieră de obicei singuri primăvara, cînd părăsesc familiile unde s-au născut pentru a găsi un partener. „Pot parcurge distanţe de cîteva sute de kilometri în cîteva luni înainte de a se aşeza. Distanţa maximă de la locul de naştere poate depăşi 1.500 de kilometri”, potrivit Prefecturii.

Lupii din Franța, în jur de 530 de exemplare, trăiesc în principal în Alpi, sud-estul şi estul ţării.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load