Un lider al opoziţiei din Venezuela a fost arestat

Un lider al opoziţiei din Venezuela a fost arestat

Edgar Zambrano, vicepreşedinte al Adunării Naţionale de la Caracas, controlată de opoziţie, a fost arestat de forţele de securitate loiale regimului preşedintelui Nicolas Maduro, a anunţat miercuri Juan Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela, informează agenţia de ştiri Dpa.


"Regimul l-a luat pe prim vicepreşedinte", a anunţat Guaido pe Twitter, adăugînd că regimul Maduro "intenţionează să dezintegreze puterea reprezentată de toţi venezuelienii, dar nu va reuşi".


Zambrano a scris pe Twitter că vehiculul în care se afla a fost înconjurat de ofiţeri din forţele de securitate, chiar în faţa sediului partidului său. Cum a refuzat să iasă din vehicul, forţele de securitate au remorcat vehiculul său pînă la Helicoide, o clădire guvernamentală din Caracas, transformată în închisoare.


Zambrano şi mai mulţi parlamentari din Venezuela sînt anchetaţi pentru trădare şi instigare la insurecţie.


Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestîndu-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţînd fraude electorale. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Numeroase ţări din Uniunea Europeană, inclusiv Romînia, au luat decizii similare.


Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine "toate opţiunile". De asemenea, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load