Un fost președinte al Ucrainei a apreciat decizia lui Zelenski de a întoarce cetățenia lui Saakașvili

Un fost președinte al Ucrainei a apreciat decizia lui Zelenski de a întoarce cetățenia lui Saakașvili

Fostul președinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk, a apreciat decizia actualului lider al țării, Vladimir Zelenski, de a restitui cetățenia lui Mihail Saakașvili.


El a explicat că pentru Zelenski aceasta este o chestiune de dreptate și demnitate, în timp ce Poroșenko a acționat în interesele sale personale.


"Noi doar ne aducem aminte cum Petro Poroșenko a acordat cetățenia lui Saakașvili: i-a acordat-o foarte repede și a luat-o foarte repede. Sînt convins că în această dispoziție și privare nu a existat deloc interese naționale ale Ucrainei. Au fost interesele personale ale lui Poroșenko”, crede Kravciuk.


În același timp, fostul președinte consideră că Zelenski nu-i va acorda lui Saakașvili o funcție de stat. Fostul președinte al Georgiei a afirmat el însuși mai devreme că acum vrea doar să vină în Ucraina, deoarece i s-a făcut dor de prieteni. Cu toate acestea, el este gata să se întoarcă în politică, dar "cu prudență".


La 28 mai, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anulat decretul fostului șef al statului, Petro Poroșenko, privind privarea de cetățenie a lui Saakașvili.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load