COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un fizician rus a comparat coronavirusul cu lovitura nucleară a SUA asupra Japoniei

Un fizician rus a comparat coronavirusul cu lovitura nucleară a SUA asupra Japoniei

Mihail Kovalciuk, șef al Institutului Kurciatov și unul dintre oamenii apropiați de Președintele Rusiei, a fost prima dintre persoanele oficiale din Rusia care a făcut o aluzie сă coronavirusul ar fi fost conceput ca o armă biologică.

El a declarat acest lucru în cadrul emisiunii sale de pe postul de televiziune „Kultura”, într-o conversație cu șeful Rospotrebnadzor, printr-o formulare simplă, dar foarte clară. Așadar, Kovalciuk a trasat o paralelă cu testarea armelor nucleare de către armata SUA în timpul atacului asupra lui Hiroshima și Nagasaki: „Astăzi pericolul biologic devine puternic, poți proiecta un virus, îl poți face patogen, poate chiar bine țintit ... și acesta poate fi o armă de distrugere în masă ... Cei care știu să construiască acești viruși trebuie să înțeleagă că nu numai că ei știu să facă acest lucru, iar paritatea poate fi respectată, și ea există. În al doilea rînd - este necesar să se schimbe fundamental condițiile de control. Dacă în afacerile nucleare, controlul este efectuat asupra răspîndirii materialelor nucleare (după cantitate), atunci astăzi noi trebuie să trecem la un control asupra tehnologiilor, iar acestea sînt schimbări fundamentale noi în peisajul global”.

În video se arată cum Mihail Valentinovici încearcă să găsească cuvintele pentru a exprima esența a ceea ce se întîmplă fără declarații specifice - și a reușit să o facă. Comparația cu crima nucleară a SUA împotriva Japoniei este de fapt un indiciu potrivit căruia SUA ar fi aplicat o lovitură biologică asupra Chinei în așteptarea faptului că aceasta nu este în măsură să răspundă la fel. Dacă acest lucru este într-adevăr așa (acest fapt fiind exprimat nu de un teoretician al conspirației anonime, ci de o persoană cu renume și acces la informații), atunci ne putem aminti că, după cum se cunoaște, prima persoană infectată din China a fost înregistrată la 17 noiembrie, iar la 22 decembrie Trump a anunțat disponibilitatea Beijingului de a semna prima etapă a unui acord comercial.


De asemenea, el atenționează că Iranul a devenit următoarea țară după China, afectată de coronavirus, unde au murit sute de oameni, sub lovitură ajungînd oficiali de rang înalt. Datorită globalizării economiei, acest virus proiectat s-a răspîndit rapid în restul lumii, afectînd chiar și SUA, dar pînă acum principalele sale victime sînt țările Europei, adică Uniunea Europeană, cu care Washingtonul urma să întreprindă un război comercial și economic imediat după acordul cu China.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load