Un fermier şi-a construit un avion în propria ogradă: Cît l-a costat

Un fermier şi-a construit un avion în propria ogradă: Cît l-a costat

Un fermier din China şi-a făcut o copie la scara de 1 la 1 a unui Airbus 320 folosind gunoaie şi fier vechi.


Zhu Yue, un fermier din provincia Liaoning (nord-estul Chine) şi-a construit singur un avion din resturi de la groapa de gunoi şi fier vechi. Bărbatul spune că şi-a dorit întotdeauna să aibă propria lui aeronavă, dar nu neapărat una care să şi zboare.


A strîns bani în speranţa că îşi va putea cumpăra un avion nefuncţional, casat de o linie aeriană, dar a descoperit că o asemenea epavă ajunge la peste 10 milioane de yuani (1,5 milioane de dolari).


Aşa că s-a apucat să îşi construiască propriul avion – replică la scar de 1:1 a unui Airbus A320, făcută din gunoaie şi bucăţi de tablă veche. A durat aproape 3 ani şi a avut nevoie de peste 80 de tone de oţel şi de ajutorul tuturor prietenilor săi, dar a reuşit, iar acum a inaugurat opera, deşi mai trebuie să lucreze la detalii şi finisaje.


Oricine poate vizita „macheta” în mărime naturală, deoarece fermierul chinez este prea mîndru de realizarea sa ca să o ţină ascunsă.


Zhu spune că de cel puţin 200 de ori a trebuit să oprească construcţia, din cauza unor piedici aparent insurmontabile. De exemplu, în 2017, cînd voia să monteze aripile, a realizat că acestea nu încap în curte.


Botezat “Visul”, avionul a costat aproape 3 milioane de yuani (400.000 de dolari). Deşi nu zboară, are o instalaţie electrică şi un panou de comenzi perfect funcţional. Zhu speră că la un moment dat va reuşi să facă aeronava să se şi ridice de la sol.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load