Un diamant albastru rar, de 20 de carate, descoperit în Botswana (VIDEO)

Un diamant albastru rar, de 20 de carate, descoperit în Botswana (VIDEO)

Cel mai mare diamant albastru descoperit pînă acum în Botswana, de 20,46 de carate, a fost prezentat miercuri publicului, la Gaborone, o descoperire de excepţie în acest stat din sudul Africii, unul dintre principalii producători de diamante din lume, potrivit AFP.


''Se întîmplă incredibil de rar găsirea unei pietre de o asemenea culoare şi natură. Este o descoperire unică, la fel de rară ca descoperirea unei stele din Calea Lactee", a declarat Marcus ter Haar, directorul general al companiei Okavango Diamond Company (ODC), în proprietatea căreia se află piatra preţioasă.


Diamantul a fost extras din mina Orapa (în est), cea mai mare exploatare de diamante în aer liber din lume, şi face parte dintr-o categorie foarte rară, ''fancy blue''.


Piatra şlefuită a fost botezată ''Bleu Okavango'', denumire care face referire la delta Okavango din Botswana. Diamantul urmează să fie scos al vînzare pînă la sfîrşitul acestui an.


În 2016, celebrul diamant albastru Oppenheimer a doborît toate recordurile cu ocazia scoaterii sale la licitaţie de casa Christie's, la Geneva. Piatra de un albastru aprins excepţional, de 14,62 carate, montată pe un inel, a fost vîndută pentru suma record de 57,54 milioane de dolari.


Okavango Diamond Company aparţine guvenului din Botswana, stat pentru care diamantele reprezintă 80% dintre exporturi.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load