COVID-19 în MOLDOVA

Un deputat al Radei a anunțat despre pregătirea unei lovituri de stat în Ucraina

Un deputat al Radei a anunțat despre pregătirea unei lovituri de stat în Ucraina

Fostul președinte al Ucrainei, Piotr Poroșenko, intenționează să efectueze o lovitură de stat în țară de Ziua Independenței pe 24 august.

"Poroșenko finanțează grupuri naționaliste, pregătindu-le pentru marș de Ziua Independenței, care trebuie să degenereze într-o confruntare cu guvernarea și să se termine cu o lovitură de stat", susține deputatul, transmite ria.ru

Potrivit lui, fostul lider ucrainean va încerca să preia controlul "mai multor clădiri administrative, poate chiar și Biroul președintelui", precum și să solicite alegeri anticipate, atît prezidențiale, cît și parlamentare.


Deputatul a declarat că la lovitura de stat vor participa oameni care "au dorința și experiența de răsturnare a puterii", în timp ce mass-media ucraineană va mediatiza ceea ce se întîmplă ca proces democratic.

"Dar această istorie nu are nimic de-a face cu ea nici cu poporul, nici cu ideea. Poroșenko vrea doar să rămînă nepedepsit, să preia puterea și să continue calea criminală față de Ucraina. Căci el înțelege că singura modalitate de a scăpa de pedeapsă și de a salva fondurile și activele furate este de a organiza o lovitură de stat", a concluzionat deputatul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load