COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un businessman propune vînzarea picturei Mona Lisa pentru a salva economia Franței

Un businessman propune vînzarea picturei Mona Lisa pentru a salva economia Franței

Afaceristul francez Stephane Distinguin este de părere că Franța poate acoperi paguba din economie, cauzată de pandemia de coronavirus, dacă faimoasa pictură Mona Lisa ar fi vîndută.

Directorul Fabernovel, afaceristul Stephane Distinguin a propus autorităților franceze să vîndă celebra pictură Mona Lisa pentru 50 de miliarde de euro pentru a acoperi gaura economică provocată de pandemia de COVID-19, informează capital.ro cu referire la Daily Mail.

”Zi după zi, listăm aceste miliarde precum copiii care numără în cîte secunde pică o piatră pentru a determina adîncimea unui puț. Încă numărăm iar criza pare de neconceput. Ca antreprenor și plătitor de taxe, știu că aceste miliarde nu sîntinventate și ne vor costa. O reacție evidentă este să vinzi o resursă valoroasă la cel mai mare preț posibil, o resursă care este cît mai puțin critică pentru viitorul nostru.”, a spus acesta.

Afaceristul francez a mai spus că o pictură este ușor de mutat și de vîndut. Potrivit lui, Mona Lisa lui Da Vinci ar trebui vîndută cu 50 de miliarde de euro.


Mai multe voci au susținut că prețul este unul prea mare și că pictura a fost supraevaluată însă francezul a spus că nimeni nu a venit cu argumente reale care să îl determine că estimările sale sîntgreșite.

Acesta a mai venit cu ideea că faimoasa pictură ar trebui monetizată după modelul Bitcoin. Concret, afaceristul francez a sugerat transformarea operei de artă într-o monedă de schimb.

”Ar fi precum o subscripție globală. Din punct de vedere legal cît și tehnic, această soluție ar avea mai multe avantaje – ar permite atît Franței cît și muzeului Louvre să mențină controlul asupra picturii.”, a mai spus omul de afaceri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load