Un belgian a cumpărat cu doar 500 de euro o pictură care valorează 30 de milioane

Un belgian a cumpărat cu doar 500 de euro o pictură care valorează 30 de milioane

Un bărbat din Liège, care a cumpărat o pictură de la un străin îndatorat acum un deceniu, și-a văzut fapta bună răsplătită după ce a descoperit că piesa de artă, un portret al lui Iisus pictat de însuși Rembrandt, valorează peste 30 de milioane de euro, potrivit The Brussels Times.

Tabloul a fost cumpărat de belgian, poreclit de presă „Mr. Jo, ,în urmă cu zece ani, într-un bar din orașul Herstal din provincia Liège, după ce bărbatul a avut o conversație cu om plin de datorii. Domnul „Jo” a decis să-i facă un bine noii sale cunoștințe și a acceptat să-i cumpere tabloul lui Iisus cu 500 de euro.

Cîțiva ani mai tîrziu, un prieten i-a dat un pont: această pictură ar putea fi mult mai valoroasă, după care domnul „Jo” nu a mai avut liniște și a mers la un expert în artă care i-a satisfăcut așteptările - tabloul cumpărat cu 500 de euro ar putea valora peste 30 de milioane de euro, recunoscînd tabloul drept „Portretul lui Iisus”, pictat de însăși celebrul pictor olandez Rembrandt van Rijn.

Domnul Jo a decis să scoată în vînzare piesa de artă, iar banii cîștigați intenționează să-i investească în clubul său preferat de fotbal.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load