Un băiat de 14 ani a construit un reactor de fuziune nucleară acasă (VIDEO)

Un băiat de 14 ani a construit un reactor de fuziune nucleară acasă (VIDEO)

Un băiat de 14 ani a reuşit să-şi construiască un reactor de fuziune nucleară într-o cameră din casa familiei sale.


Jackson Oswalt din Memphis, Statele Unite, este considerat cea mai tînără persoană care a construit un reactor de fuziune nucleară, funcţional. Băiatul ar fi finalizat construcţia reactorului la vîrsta de 12 ani, iar la 13 ani a realizat prima fuziune cu ajutorul lui.


Maşinăria a fost construită din obiecte cumpărate de către părinţii săi de pe eBay, costul total al acestora fiind de 10.000 de dolari, scrie Mail Online. Reactorul construit de Oswalt a reuşit să lovească atomii între ei cu suficientă forţă pentru a se fuziona într-unul singur.


Recordul anterior pentru cel mai tînăr geniu ce a creat un reactor cu fuziune nucleară a fost deţinut de Taylor Wilson, care şi-a construit maşinăria la 14 ani.


„Am început procesul prin analizarea lucrărilor realizate de alţi oameni privind reactoarele de fuziune. Apoi am făcut o listă cu părţile de care aveam nevoie, le-am cumpărat de pe eBay şi le-am modificat pentru a se potrivi proiectului meu”, a declarat Oswalt.


Tatăl băiatului a afirmat că i-a permis să lucreze la acest proiect, dar s-a asigurat că este în siguranţă prin intermediul discuţiilor pe care Oswalt le-a avut cu diferiţi specialişti din domeniu pe platforma online The Open Source Fusor Research Consortium, dedicată fizicienilor amatori. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load