Un astronom amator a făcut o descoperire unică apreciată de NASA

Un astronom amator a făcut o descoperire unică apreciată de NASA

Un astronom amator din Germania a făcut o descoperire unică la o distanţă foarte mică de Pămînt (în termeni astronomici), care poate să ne ajute să înţelegem cum ar putea evolua propriul nostru sistem solar în viitorul foarte îndepărtat, anunţă NASA.


Astfel, astronomul a descoperit o pitică albă la o distanţă de doar 145 de ani lumină - o distanţă foarte mică în termeni astronomici, care nu este mai mare decît Pămîntul, are o temperatură de doar 5.800 de grade Celsius şi o vechime de aproximativ trei miliarde de ani. În plus, este înconjurată de un număr neobişnuit de mare de inele compuse din praf stelar.


Pitica albă deja şi-a împrăştiat în spaţiu straturile exterioare. Este, de asemenea, şi soarta pe care comunitatea ştiinţifică considera că o va avea propria noastră stea în cîteva miliarde de ani.


"Aceasta pitică albă este atît de veche, încît orice proces care îi alimentează inelele cu materie operează pe o durată de cîteva miliarde de ani", a precizat John Debes, astronom la Institutul Ştiinţific al Telescopului Spaţial din Baltimore.


"Majoritatea modelelor concepute de cercetători explică inelele în jurul piticelor albe care funcţionează foarte bine pînă la aproximativ 100 de milioane de ani, astfel că această stea contrazice presupunerile noastre cu privire la modul în care sistemele planetare evoluează", a adăugat astronomul american.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load