TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un apropiat al lui Julian Assange a fost arestat în Ecuador

Un apropiat al lui Julian Assange a fost arestat în Ecuador

Ministerul de Interne din Ecuador a anunţat joi că o persoană apropiată fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestată în timp ce încerca să părăsească Ecuadorul, ţară în care locuia de mai mulţi ani, relatează BBC.

Ministrul de Interne al Ecuadorului, Maria Paula Romo, nu a făcut public numele bărbatului, dar a transmis că acesta a fost arestat „din motive legate de investigaţie”. O sursă guvernamentală a declarat pentru Associated Press că bărbatul arestat este Ola Bini, un dezvoltator de software suedez.


„O persoană apropiată de WikiLeaks, care locuia în Ecuador, a fost arestată în această după-amiază în timp ce se pregătea să plece în Japonia”, se menţionează într-un comunicat emis de Ministerul de Interne.

Bărbatul locuia în Ecuador de mai mulţi ani şi a vizitat frecvent Ambasada Ecuadorului din Londra, unde locuia Julian Assange, a anunţat Maria Paula Romo.

„A fost reţinut din motive legate de investigaţie”, a declarat ministrul.

De asemenea, sursa guvernamentală a declarat că Ola Bini a fost arestat pe aeroportul Quito.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost găsit vinovat joi de Curtea de Justiţie din Londra de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune în anul 2012, după un ordin de extrădare în Suedia în baza unor acuzaţii de abuz sexual, riscînd 12 luni de închisoare.

Assange a fost arestat joi de autorităţile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii şapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspiraţie pentru furtul de secrete militare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load