COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UE speră ca Summit-ul pentru Parteneriatul Estic va avea loc în iunie

 UE speră ca Summit-ul pentru Parteneriatul Estic va avea loc în iunie

Summit-ul pentru Parteneriatul Estic (PaE) trebuie să aibă loc în iunie pentru a confirma sprijinul Uniunii Europene pentru ţările din regiune.

O declaraţie în acest sens a făcut Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell, care a respins informaţia precum că summit-ul a fost amînat pentru a doua jumătate a anului.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la presa străină, despre aceasta el a declarat în ajun, după videoconferinţa Consiliului UE, la care au fost discutate relaţiile cu ţările PaE, inclusiv cu Moldova, subliniind că "în contextul crizei apărute ca urmare a pandemiei COVID-19 UE trebuie să se arate a fi un partener indispensabil al statelor membre PaE".

"Miniştrii de Externe ai ţărilor UE au discutat cum să ajute ţările partenere din est să diminueze efectele crizei asupra economiei, ocupării forţei de muncă şi instituţiilor lor. Astfel încît voinţa de a realiza reforme să rămînă fermă. Viitorul summit ar trebui să fie o oportunitate bună pentru a confirma sprijinul regiunii şi pentru a avansa activitatea în domenii concrete de cooperare, de creştere economică durabilă şi crearea locurilor de muncă", a spus Borrell.


De asemenea, el a remarcat că miniştrii UE au convenit să lupte împotriva dezinformării în regiunea PaE, care a devenit "un adevărat teren de luptă de dezinformare".

Potrivit lui Borrell, UE va continua să sprijine ţările Parteneriatului Estic.

Summit-ul este programat pentru 18 iunie la Bruxelles. În legătură cu pandemia, se examinează posibilitatea desfăşurării acestuia în format de videoconferinţă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load