COVID-19 în MOLDOVA

UE își îndeamnă bancherii să se unească

UE își îndeamnă bancherii să se unească

Ministrul german al Finanțelor, Olaf Scholz, a îndemnat țările europene să implementeze mai repede inițiativa Uniunii bancare europene (BERD), scrie Reuters.

”Este important să nu ne oprim la o singură problemă", a spus Scholz, referindu-se la crearea Sistemul unic european de asigurare a depozitelor (EDIS). - Dacă vrem să creăm o uniune bancară, toate țările trebuie să meargă la compromis".

Ideea de a crea un sistem bancar unic a fost exprimată pentru prima dată în 2007, după criza de pe piața creditelor ipotecare din SUA, care a afectat băncile europene și clienții lor. Cu toate acestea, de atunci, procesul de integrare a întîmpinat în repetate rînduri obstacole, transmite lenta.ru.


În prezent, el este exprimat doar sub formă de EDIS, în cadrul căruia băncile din zona euro transferă contribuțiile la fondul general, precum și în două mecanisme: un mecanism unic pentru litigii (SRM) și un mecanism unic de supraveghere. Primul stabilește regulile și reglementările privind falimentul băncilor, precum și prevenirea falimentului și redresării financiare. Al doilea este responsabil de funcțiile de reglementare și supraveghere, în special de emiterea și retragerea licențelor bancare.

Potrivit lui Schultz, Germania este gata să contribuie la formarea Uniunii bancare europene, susținînd inițiativa de a crea un sistem comun de protecție a depozitelor (versiunea extinsă a EDIS).

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load