UE își aliniază lista persoanelor și entităților nord-coreene supuse unor sancțiuni

UE își aliniază lista persoanelor și entităților nord-coreene supuse unor sancțiuni

Consiliul a adăugat 16 persoane și o entitate, Ministerul forțelor armate populare (MPAF), pe lista celor care fac obiectul înghețării activelor și interdicțiilor de călătorie, transpunînd o parte din noile sancțiuni impuse prin Rezoluția 2397 (2017) a Consiliului de Securitate al ONU, se arată într-un comunicat al Consiliului European.


Această rezoluție a fost adoptată la 22 decembrie 2017 ca răspuns la activitățile în curs de desfășurare ale Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) privind programele nucleare și programele de dezvoltare a rachetelor balistice, care desconsideră în mod flagrant rezoluțiile anterioare ale Consiliului de Securitate al ONU.


Decizia ridică numărul total al persoanelor și entităților supuse măsurilor restrictive împotriva RPDC la 79 de persoane și 54 de entități, astfel cum sînt cuprinse în lista ONU. În plus, 41 de persoane și 10 entități sînt desemnate în mod autonom de UE.


Consiliul va desfășura lucrări în vederea transpunerii rapide a celorlalte sancțiuni incluse în Rezoluția 2397 a Consiliului de Securitate al ONU. O serie dintre aceste măsuri sînt deja incluse în sancțiunile autonome existente ale UE. De asemenea, este probabilă adoptarea unor măsuri autonome suplimentare de către UE în următoarele săptămîni.


UE pune în aplicare toate rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU adoptate ca răspuns la programele nucleare, armele nucleare, alte arme de distrugere în masă și programele de rachete balistice ale RPDC. În plus, UE a impus măsuri restrictive autonome împotriva RPDC, care completează și consolidează regimul de sancțiuni al ONU.


Actele juridice au fost adoptate prin procedura scrisă. Acestea se vor publica în Jurnalul Oficial din 9 ianuarie.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load