UE declară că Louboutin nu are dreptul exclusiv la tălpi roșii

UE declară că Louboutin nu are dreptul exclusiv la tălpi roșii

Potrivit avocatului Maciej Szpunar, astfel de încălțăminte nu poate fi considerată drept o marcă înregistrată și, prin urmare, nu constituie obiectul apărării. Casa franceză Christian Louboutin nu are drept exclusiv la utilizarea tălpii roșii în pantofii cu tocuri înalte.
Acest lucru a fost declarat de către avocatul general al Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg, Maciej Szpunar. Anume în această instanță designerul a atacat compania olandeză care produce pantofi cu tălpi roșii pentru femei.


Potrivit avocatului, încălțămintea cu talpă de culoare roșu aprins nu poate fi considerată drept o marcă înregistrată și, prin urmare, nu face obiectul apărării. Deși concluzia instanței nu este una obligatorie pentru instanțele europene, ele pot ține cont de acest lucru la examinarea oricărui dosar.


Evaluarea Curții de Justiție a Uniunii Europene a fost solicitată de tribunalul de la Haga de la Luxemburg, care examinează cererea lui Christian Louboutin și pe cea a companiei olandeze Van Haren. Primul susține că are un drept exclusiv asupra tălpii roșii, cel de-al doilea - că acest lucru contravine legislației europene. Instanța de la Haga trebuie să-și pronunțe verdictul în lunile următoare.


Tălpile roșii de pe pantofii lui Christian Louboutin au apărut datorită uneia dintre angajatele designerului. Într-o zi, în timpul unei prezentări, Louboutin a văzut în mîinile asistentei sale o ojă de culoare roșie și atunci i-a venit ideea de a acoperi cu ea talpa neagră. Și această particularitate a făcut brandul de pantofi cunoscut în întreaga lume.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load