COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

UE critică hotărîrea unilaterală a SUA de a impune o interdicţie de călătorie

UE critică hotărîrea unilaterală a SUA de a impune o interdicţie de călătorie

Uniunea Europeană a denunţat joi hotărîrea luată unilateral de SUA de a impune o interdicţie de intrare persoanelor care au călătorit recent în Europa şi a subliniat că actuala criză cauzată de noul coronavirus este una globală şi soluţionarea sa presupune cooperare.

''Coronavirusul este o criză globală, nu limitată la vreun continent şi necesită cooperare mai degrabă decît acţiune unilaterală. Uniunea Europeană dezaprobă faptul că hotărîrea SUA de a impune o interdicţie de călătorie a fost luată în mod unilateral şi fără consultare. Uniunea Europeană adoptă măsuri ferme pentru a limita răspîndirea virusului'', menţionează preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, Ursula von der Leyen şi Charles Michel, într-o declaraţie comună postată pe website-urile celor două instituţii.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri suspendarea pentru 30 de zile a intrării în SUA a persoanelor care au călătorit recent în Europa, cu excepţia cetăţenilor americani, o măsură dură care vizează limitarea răspîndirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Măsura, care va intra în vigoare vineri la miezul nopţii, ora Washingtonului (sîmbătă ora 04:00 GMT), va viza orice persoană care a fost în interiorul spaţiului Schengen (din care fac parte 26 de ţări europene între care se aplică libertatea de mişcare) în interval de 14 zile înaintea încercării de a intra pe teritoriul SUA.

Restricţiile includ, de asemenea, excepţii importante pentru anumite persoane ce deţin viză de intrare în SUA şi pentru numeroase persoane cu o legătură familială cu un cetăţean sau rezident american.

Bilanţul epidemiei în SUA a ajuns miercuri la 37 de decese, dintre care 29 în statul Washington (nord-vestul SUA), în timp ce numărul cazurilor confirmate de infecţie cu noul coronavirus a depăşit 1.300.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load